Frivillig

Alt behov for frivillige på festivalene 2017 er dekt opp.

NB! Det er 18-års aldersgrense for å jobbe som frivillig i bar.

Hvert år er vi avhengig av den fabelaktige innsatsen som legges ned av alle våre frivillige. Uten deres innsats hadde festivalsommeren på Sunnmøre sett helt annerledes ut. Ingen frivillige, ingen festivaler. De frivillige er ryggraden og sjelen i festivalene og en av hovedårsakene til at tusenvis av publikummere hvert år får en uforglemmelig opplevelse!

Som frivillig under festivalen får du en unik opplevelse, en sjanse til å være en av de som jobber i bakgrunnen og bidrar til at festivalsesongen i 2017 når nye høyder. Vær raskt ute med å melde deg på, så er muligheten større for at du får nettopp den jobben du ønsker deg. Vi anbefaler deg å lese gjennom frivilliginfoen på denne siden før du registrerer deg som frivillig.

Informasjon om prosessen

- Mail om du har fått jobb kommer i løpet av kort tid etter påmelding. Om det ikke er plass på det området du vil jobbe med vil du få tilbud om jobb en på et annet område. Melder du deg på etter dette får du informasjon fortløpende.

- Det blir opprettet egne facebook-grupper der din gruppeleder vil legge ut informasjon.

- Gruppelederen din vil ringe deg og avtale arbeidstider.

Når og hvor?

- Som frivillig jobber du enten før eller under festivalen. De fleste jobber under festivalen, siden vi har størst behov da.

- Om du blir satt opp i forkant av festivalen, jobber du 3 dager. Dette kan variere etter hvilke oppgaver du blir tildelt og hvor mye du ønsker å jobbe.

- Jobber du under festivalen jobber du enten en dagvakt eller kveldsvakt.

Hva får jeg?

- Frivilligfest

- T-skjorte

- Mat/og- eller snacks når du jobber. Enten på frivilligområdet eller levert der du jobber

- Nye venner

- Minner for livet!

Frivilligfest

Sommerfesten på Giske er kanskje den flotteste festivalen i verden. Og den kjekkeste å være på som besøkende, men også den kjekkeste å være på for de frivillige.

Det flommer over med fred og kjærlighet, og flotte mennesker.

Dessverre er varer festivalen bare i en dag, og vi har derfor ikke mulighet til å gi dere et festivalpass til en dag 2. MEN det vi kan gi dere, er en uforglemmelig frivilligfest dagen etter festivalen. Nytt av året skal vi ha egne folk, som jobber bare med denne festen. Hvorfor? Fordi dere fortjener det beste vi kan tilby for den innsatsen dere leggger inn på årets sommerfest. Uten dere hadde ingenting vært mulig.

Hva vil det si å være frivillig? Hva forventer vi av deg?

Som frivillig under Sommerfesten deltar du i en eller flere av alle de oppgavene som skal løses for at festivalene skal kunne arrangeres. Du trenger ikke å ha festivalerfaring fra før, men at du har ett smittende godt humør enten sola skinner eller det regner horisontalt, setter vi stor pris på. Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Som belønning garanterer vi deg et minne for livet, fantastisk musikk, festivalbilletter og evig takknemlighet.

Beksrivelse av de ulike oppgavene du kan få som frivillig

Rigging område

Festivalområdet skal rigges opp i forkant av festivalen og ned igjen i etterkant. Som rigger er dine oppgaver veldig varierte. F.eks. oppsetting av gjerder, bygging av barer, sette opp toalettområder, bygge, grave, snekre, male, montere, trekke strømkabler, pynte osv. Som rigger må du regne med tunge løft, dårlig vær, sol, vind, gode kompiser, latter og om du har skritteller kan den fort sette ny rekord i løpet av en dag. Passer for alle som har litt praktisk sans og stå på vilje. Husk, det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Ta på arbeidsklær, og gode sko.

Du kan velge om du ønsker å jobbe på rigg i forkant eller etterkant av festivalen.

Teknisk

Som tekniker må du være forberedt på lange og krevende dager. Du står på både i forkant, og under festivalen.

Vi ser etter engasjerte folk, som har lyst å lære, og gjerne har litt teknisk innsikt fra før. (Dette er inget krav). Grunnet mye jobb i uken før, og under festivalen kommer vi til å sette opp 2 crew, slik at det blir muligheter for fri innimellom til å kose seg og nyte festivalen.

Jobben er ekstremt lærerik om du interesserer deg for det tekniske. Du jobber mye, og til tider i et meget hektisk miljø. Dette gjør samholdet i gjengen sterkt.

Arbeidet innebærer bl.a. løfting, bæring, riggin av høytalere, scene og lyskastere. En må også hjelpe bandet med transportering og opprigg av eget utstyr.

Aldersgrense: Ønskelig med over 18, men ok med 16 og oppover.

Ved vel utført arbeidsoppgaver kan dette se bra ut på CV’en. Produksjonsleder kan skrive ut attest.

Under Teknisk ligger det to hovedområdet;

Scenerigg

Som scenerigger skal du være med å bygge opp årets scene. Er du med de første dagene vil du bygge scenen fra grunnen. Her vil det også settes opp lys og lyd utstyr. Det er viktig at du er i god fysisk form, stor og sterk, og flink til å ta i mot instruksjoner, være seg scenerigg og sikkerhet. Det vil også kunne bli med på nedrigg, når festivalen er ferdig

Stagehands

Som stagehand jobber man backstage med å loade artistenes utstyr inn og ut av trailere og biler. Noen har og ansvar for å sette artistenes utstyr på scenen. Dette skal skje svært hurtig og nøyaktig etter instruksjoner fra leder. Det vil være noe døtid når konsertene pågår, og man kan da bli satt til andre oppgaver. Viktige egenskaper er styrke, hurtighet, diskresjon og håndtere artister og crew på en profesjonell måte. Vi foretrekker våre dyktige og faste frivillige til denne oppgaven, men sper gjerne på med nykommere.

Bar

De som jobber i bar har ansvaret for å selge drikke, supplere varer, passe på at ingen blir overstadig beruset, smile og flørte med festivalgejestene. Alt i et forykende tempo. Vi trenger folk med godt humør, tålmodighet og som er effektiv og liker litt hektiske dager.Om du har erfaring med å jobbe i bar så er det topp. Hvis ikke, får du opplæring. Det viktigste er at du er serviceinnstilt og liker hektiske, men veldig morsomme dager på jobb.

Vakt

Som vakt inngår du i et av festivalens største gruppering av frivillige. Her vil du blant annet få ansvar for adgangskontroll, gjerdekontroll, samt kontroll av nødutganger og festivalområdet i sin helhet. Vi har et godt samarbeide med vekterne på området, om det skulle dukke opp behov for ekstra assistanse. En av hovedoppgavene her er å passe på at alle har det bra under festivalen, og ikke går seg vill rundt på festivalområdet. Hver enkelt vakt, vil også få en områdeansvarlig å forholde seg til under hele festivalen. – Trygghet

Kiosk

Her selger man goderi, snacks og diverse andre ting til sultne og søtsugne festivalgjester. Det er mye trøkk på både dag, og kveld, og vi kjører derfor to skift.

Det er viktig at du er smilende og blid, og trives i et hektisk miljø.

Transport

Som sjåfør skal man laste, kjøre og frakte diverse utstyr frem og tilbake til festivalområdet. Sertifikat må fremvises ved første arbeidsdag. Her er oppgavene meget varierte, og ingen dager er lik.

Vi trenger også sjåfører til å frakte artister, crew, arbeidere rundtomkring under selve festialen. Viktige egenskaper her er å være løsningsorientert, effektiv, diskresjon og håndtere artister og crew på en profesjonell måte. Vi foretrekker våre dyktige og faste frivillige til denne oppgaven, men sper gjerne på med nykommere.

Område, miljø og trivsel

Å jobbe på områdegruppa er en super oppgave om man ønsker å få med seg mest mulig av konsertene, samt være en del av publikummet! Oppgavene består rett og slett i å plukke søppel, sjekke toaletter og passe på at folk har det bra.

Det vil bli et rotasjonssystem med de frivillige som står på området utenfor stadion, slik at alle får muligheten til å få med seg noen konserter underveis.

Diverse

Har du noen spesielle egenskaper som du har lyst til å fortelle oss om? Eller mye erfaring med arrangement og produksjon og annet? Send oss en mail, og fortell oss hva du kan bidra med.

Har du spesifikke preferanser på hva du har lyst å jobbe med, kan du gjerne spesifisere dette også. Vi skal alltids finne en spennende, og variert arbeidsoppgave til deg.

Vi har også mindre, men minst like viktige området å bemanne. Bl.a. det å være ansvarig for mat til de frivillige, trivselspatrulje, og andre hyggelige oppgaver.

Har du ellers erfaring fra festivaler eller sitter på spesiell kompetanse som du mener kan være nyttig for festivalene, send gjerne en e-post til frivillig@momentium.no.

x