Noe å glede seg til

Verdens største spleisefest

Verdens største og beste spleisefest arrangeres i havgapet på Sunnmøre.

Lørdag 2. juli er det duket for Sommerfesten på Giske 2016. I over ti år har denne annerledesfestivalen blitt arrangert på den lille øya Giske utenfor Ålesund. Festivalen har fått mye oppmerksomhet langt utenfor Norges grenser for sitt unike konsept. Dugnad og spleising har vært viktige og grunnleggende elementer for festivalen. I utgangspunktet koster det ingenting å delta som festivalgjenger på Giske, men alle de besøkende blir oppfordret til å betale i spleisekassa.

Den lille øya har kun 700 fastboende og store deler øyfolket er i sving under festivalen. For å kunne arrangere en festival som dette har arrangøren i alle år vært helt avhengige av hjelp fra lokale støttespillere og en unik dugnadsånd. Flere bedrifter er inne som samarbeidspartnere og et stort antall frivillige arbeider hvert år med å hjelpe til med å arrangere festivalen. “Sommerfesten på Giske er helt avhengig av den enorme innsatsen de frivillige legger, de ressursene våre samarbeidspartnere bidrar med og det de besøkende bidrar med i spleisekassa”, sier festivalsjef Ante Giskeødegård.

Sommerfesten på Giske har også etterhvert fått en veldig høy stjerne hos artister i inn- og utland. Det å spille på Sommerfesten har av mange artister blitt sett på som et av årets høydepunkt og dette skyldes i stor grad at også artistene føler de er med på noe annerledes. Det arrangeres utflukter og egne artistfester der de som spiller på festivalen får smake kortreist sunnmørsk mat og de får oppleve fjord, hav og fjell på nært hold.

Sommerfesten på Giske ønsker å bli opplevd som en unik festival for alle besøkende, både artistene som spiller under festivalen og alle de tusener av festivalgjengerne som velger å ta turen ut i havgapet.

Sommerfesten på Giske arrangeres i år lørdag 2. juli 2016.

TEKST: Momentium

FOTO: Kristin Støylen

Sommerfesten på Giske
Verdens største spleisefest
Arrangeres lørdag 4.juli i Øygardshamna på Giske
>
x