Noe å glede seg til

Grytten og Qvenild med Area 51 på Sommerfesten

Kommer til Sommerfesten på Giske lørdag 29. juni!

Area 51 er Morten Qvenild sitt bestillingsverk til Kongsberg Jazzfestival 2017. Morten Qvenild er pianist, komponist og bandleiar.

Area 51 er navnet på et hemmelig område i Nevada, der det amerikanske forsvaret tester ut fly og våpensystem. Det er også et kontrollsenter for avanserte droner. Her ble det legendariske U2-flyet prøvd ut, og viktige deler av teknologien bak måneferdene utviklet. Musikken utspiller seg i dette landskapet, et sted der ørkenkøntri og tekno lever side om side. Bestillingsverket vil speile delingen mellom det naturlige og det menneskeskapte, det dynamiske og det kontrollerte.

Vi ser i dag hvordan menneskestyrt kontroll fører til klimakrise og konflikter. Vi ser hvordan aktiviteten på eit topphemmelig område i Nevadaørkenen virker inn på livene til millioner av mennesker over heile kloden. Hvordan møter vi en tid som er splittet mellom tradisjon og teknologi? Hva snakker vi om, når vi snakker om denne nye verden? Og hva snakker vi aldri om? Hva finnes bak fasaden og de offisielle frasene, både i bunkerne i Area 51 og husene i småbyen?

Frode Grytten - Vokal
Morten Qvenild - Musikk og vokal
Stig Gunnar Ringen - Lyd
Kyrre Heldal Karlsen - Lys og video

Sommerfesten på Giske
Lørdag 29. juni
Aldersgrense 18 år
Billetter kr 499,-
>
x