Noe å glede seg til

Daniel Kvammen kommer til Sommerfesten

Du fortjener en som Daniel Kvammen. Heldigvis kommer han til Giske lørdag 7. juli!

29 år gamle Daniel Kvammen vokste opp på Geilo, et tettsted med 2363 innbyggere, som er mest kjent for årlige innrykk av skiturister og det faktum at togstasjonen markerer at man er omtrent midtveis på Bergensbanen.

Et eventyrlig debutår i 2015, med det tre ganger Spellemann-nominerte debutalbumet «Fremad i alle retninga» og monsterhiten «Du fortenar ein som meg» plasserte Daniel Kvammen for alvor på det norske musikkartet. Kvammen viste at verken alder eller hjemsted trenger å være en hindring når man skal sette til verks for å lage en imponerende helstøpt og emosjonelt ladet debutskive og NRK P3 omfavnet for aller første gang i kanalens historie en låt sunget på klingende Geilo-dialekt.

Resten av «Fremad i alle retninga» bød på et variert og spennende låtunivers, hvor Kvammen lot både indre demoner, hverdagsskildringer og små øyeblikk av lykke komme frem til overflaten. Eller som Daniel sier selv; «Låtane mine er stort sett samtaler med meg sjølv, om meg og dei rundt meg. Fortellingar om folk som prøvar for hardt og folk som ikke greier å holde kjeft.».

Debutalbumet ble svært godt mottatt, med blant annet terningkast 5 i Dagbladet, Aftenposten, Adresseavisen, NRK P3 og Dagsavisen. En av de mest brukte uttrykkene i musikkhistorien er konseptet "det vanskelige andrealbumet". Særlig når man har hatt en brakdebut, som Daniel Kvammen hadde med "Fremad i alle retninga". Låta "Du fortenar ein som meg" var en av de mest spilte låtene på NRK P3 det året og Kvammens reise fra skiheisen på Geilo til glossy magasinsider og store TV-opptredner ble et ekte og moderne musikkeventyr.

I 2017 slapp Kvammen like så greit to album, i form av «Vektlaus» og «Maktlaus». Førstnevnte ble sluppet i februar til unison kritikerros, deriblant terningkast 6 fra Dagsavisen og femmere fra Dagbladet, Aftenposten, Adressa og NRK P3. Lyden av «Vektlaus» er mer synth-drevet og moderne enn på debutalbumet, men tematisk er Kvammens tekster sentrert rundt det evig aktuelle temaet kjærligheten, spesielt det å miste den. Med en verdig åpenhet forteller Kvammen om de ulike stadiene ved et brudd og tankene svever til klassiske breakup-album som Springsteens «Tunnel Of Love» og Dylans «Blood On The Tracks».

Albumet genererte også en rekke radiohits, deriblant allerede nevnte «Me dansar ikkje for moro skyld», og «Gatelangs gjennom sorg og synd».

Etter en travel festivalsommer og omfattende klubbturné, slapp Kvammen singelen «Som om himmelen revna» med Lars Vaular i august 2017. Dette var da også første smakebit ute fra «Maktlaus», albumet som Kvammen beskriver som «det mer outrerte og mørke speilbildet av «Vektlaus», både tekstlig og musikalsk».

Og igjen var kritkerne svært så begeistret, med femmere fra Dagbladet og GAFFA, samt 8/10 fra Musikknyheter som noen av høydepunktene. Kort tid etter albumslipp fremførte Kvammen og hans band singelen «Ultraliv» på NRKs talkshow-flaggskip «Lindmo». 

Forhåndsspleis til Sommerfesten HER

Sommerfesten på Giske
Øygardshamna, Giske
Peace, love & understanding på Giske!
Kjøp Billett
x