Alan Walker

Vi må vente et år, men det er deilig å nå kunne bekrefte at Alan Walker kommer til Jugendfest 2021.

Bak den karakteristiske masken og hetta finner du den norske artisten, DJ-en og produsenten Alan Walker. Med mer en 15 milliarder audio og video streams, og nesten 40 millioner følgere på sosiale medier, kan man trygt si at 22-åringen har markert seg over hele verden.

Etter at debutalbumet «Different World» kom ut i desember 2018, har Alan Walker nådd et nytt nivå i karrieren.

Han er født i Northampton i England, med norsk mor og britisk far. Da han var 2 år flyttet Walker og familien til Bergen, der han vokste opp. Han ble tidlig fascinert av programmering, gaming og grafisk design.

Han kom inn i den globale musikkscenen med sin første singel "Faded" i desember 2015. Singelen har blitt sertifisert multi-platina i land over hele verden og fått flere milliarder streams på forskjellige plattformer. Låten kom også inn på Billboard Hot 100-listen. Musikkvideoen har nå over 2,5 milliarder visninger(!) på YouTube.

Alan Walker fulgte opp suksessen med singlene «Alone», «All Falls Down» og «Diamond Heart». Alle har nådd utrolige tall på både YouTube og Spotify. Noah Cyrus, Sia, Bruno, Avicii, Coldplay, Miley Cyrus, Kygo er noen av verdensstjernene han har samarbeidet med.

I dag er Alan Walker en av de mest etterspurte artistene i verden og fortsetter å være blant de 100 mest populære artistene på Spotify. Han har spilt på festivaler som Coachella, Tomorrowland, Ultra Music Festival, Lollapalooza og mer, i tillegg til å ha hatt sin egen Different World Tour i Nord-Amerika. Walker har også vært med som support for Justin Bieber, Rihanna og Kygo. Han har blitt nominert til eller vunnet priser for 2 x spellemann, 3 x MTV EMA, BRIT Awards, Billboard 21 under 21 og 17# på DJ MAG Top 100.

Men, det som kanskje er mest imponerende med Walker er evnen til å engasjere fansen, også kalt «Walker’s», rundt om i verden.

Billetter: https://tikkio.com/tickets/10972-jugendfest-2020

Foto: Mohammed Sarmadawy

x